|
|
|
Tweet |
|
|
|
Az biztos, hogy ezt a gyönyörű desszertet a vendégeknek tartogatnánk, mert nem veszi el az értékes időt a készülődésből, és tényleg rendkívül mutatós. Egy kis mentalevéllel díszítve pedig modern kinézetet és még frissebb ízt kölcsönözhetünk neki.
Epres tortácska Hozzávalók 10 db-hoz:
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le), adjuk hozzá a felforrósított vajat és a tejet, majd keverjük össze.
Ezután osszuk el 10 db szilikonos muffin formába, és egy pohárral nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük, még teljesen elolvad. Vegyük ki a formákat a hűtőből, majd kanalazzuk a kekszes alapra a csokoládét. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra. Ezután szórjuk meg a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Tálalás előtt vegyük ki a formából a tortácskákat, majd helyezzük kistányérra, kanalazzuk rá az előzőleg lecsepegtetett eperdarabokat, reszeljünk rá csokoládét, majd úgy kínáljuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu |
|
|
|