BAJAI HÍRHATÁR - FitoHorm Sajtószüret

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.05.22.
 Szerda
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.
   EUR árfolyam
   327,19 Ft
   CHF árfolyam
   290,56 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 10. 09. 12:31     


FitoHorm Sajtószüret
Az idén 35 éves FitoHorm Kft. rendhagyó módon SAJTÓSZÜRETRE várta a szaksajtó képviselőit. A program apropóját a magyar gyártó cég 35 éves jubileuma adta.

Csütörtökön (2015.10.08.) 11-kor volt a találkozó a FitoHorm székhelyén, ahol a Bajai Hírhatár is részt vett, részben azért, mert kapott egy megbízást az AgrárUnió Magazin részéről, másrészt még is csak egy nagyszerű helyi vállalkozásról van szó, mely 35 éve sikeresen működik.

 

Egy rövid beszélgetés és tájékoztató után, a cég ügyvezetője Szabó Márton körbevezette a társaságot a telepen és bemutatta az üzemet. Csatlakozott a csapathoz Vajda Tibor, a vegyi üzem vezetője, Buda Richárd szakmai igazgató és Szabó Attila agrokémiai üzletágvezető.

 

Ezt követte a szakmai előadás, melyet Szabó Márton és Buda Richárd tartott.

 

Szabó Márton: 1980-ban a vaskúti Bácska Mgtsz bajai vegyi üzeme megkezdte a FitoHorm készítmények gyártását, melyek a tápelemeket azonnal felvehető kelatizált formában tartalmazzák, és környezetkímélő módon biztosítják a növények harmonikus tápanyag ellátását.

 

Korábban és a gyártással párhuzamos időszakban is haladt a fejlesztő munka, melyet vegyész- és agrárszakemberek egyaránt végeztek. Ennek eredménye lett egy olyan magyar találmány, amit szabadalmi oltalom is védett.

 

Ahhoz azonban, hogy hasznosítani is tudjuk az újszerű kelátképzőn alapuló készítményeket, hosszú éveken át biológiai és kémiai kísérleteken keresztül kellett bizonyítanunk hatékonyságukat. Megyei növényvédelmi és Agrokémiai állomásokon szigorúan vizsgálták, majd a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Növényvédelmi és Agrokémiai Főosztálya adta ki a forgalomba hozatali engedélyt. Ennek eredményeként és a gyakorlati tapasztalatok alapján megtaláltuk a különböző növények tápanyag igényeinek a legmegfelelőbb termékösszetételeket és az egységnyi területre kijuttatandó mennyiségeket.

 

Alapelvünk, hogy növény- vagy talajvizsgálat eredményére adaptáljuk a mikroelemek felhasználását. 20 féle, egy hatóanyagú kelatizált készítmény áll rendelkezésre a korszerű és harmonikus tápanyag utánpótlásra. Amennyiben a növényekről nincs analitikai eredmény – úgy a növényspecifikus, több hatóanyag tartalmú készítményeket javasoljuk a hiánybetegségek megelőzésére és gyógyítására.

 

A TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATT A KÉPRE!

 

Szabó kijelentette: Munkánkat több évtized után is a folyamatos kutatás jellemzi - ennek eredménye, hogy a termékeink jelenleg is magas színvonalon biztosítják a gazdálkodók elvárásait. Termékskálánkat állandóan szélesítjük, készítményeink minőségi magyar termékek.

 

A megnövekedett igényeknek megfelelően 1990-ben megalakult a FitoHorm Kft., melynek feladata lett, hogy a termékek felhasználását szaktanácsolja, valamint a kereskedelmi munkát összefogja. A Kft-ben dolgozó munkatársak agrár- és kertészmérnökök, növényorvosok, akik értékes segítséget nyújtanak a termelőknek a tápanyaggazdálkodás és a FitoHorm készítmények szakszerű felhasználása terén. Jól működő, szervezett logisztikai szolgáltatás biztosítja, hogy lombtrágyáink időben eljussanak a kereskedőkön és integrátorokon keresztül a gazdálkodókhoz.

 

2002-ben a FitoHorm Kft. átvette a vegyi üzem teljes tevékenységét a Bácska Agráripari Rt-től – azóta a szaktanácsadói, kereskedelmi tevékenységen felül a gyártási folyamatokat is a családi tulajdonú Kft. végzi.

 

A kitartó, sikeres munka eredményeként fejlesztésre nyílt lehetőségünk. Pályázati támogatásból korszerűsítettük vegyi üzemünket, új raktárcsarnokot építettünk és új eszközöket szereztünk be - ezzel is biztosítva a még hatékonyabb és magasabb színvonalú termelői igények kielégítését. Alkalmunk nyílt egy új üzletág kialakítására is, amelyben egy teljes körű autójavító szerviz részleget üzemeltetünk. E korszerű üzletágban gépjárműjavítással, karosszériajavítással, fényezéssel, vizsgabázissal állunk személy- és tehergépkocsi tulajdonosok rendelkezésére.

 

Mindezekkel egy időben a FitoHorm Kft-nél a foglalkoztatottak létszáma a kezdeti 7 főről közel 50 főre emelkedett – eleget téve a foglalkoztatási elvárásoknak is – tette hozzá az ügyvezető.

 

Buda Richárd: Az élelmiszer napjaink stratégiai terméke. A minőségi élelmiszer előállítás nem képzelhető el egészséges alapanyagok nélkül. A friss piaci értékesítés, a takarmányozás, az élelmiszer feldolgozó ipar keresi azokat az alapanyagokat, alaptermékeket, amelyek egészségesek, frissek, megfelelő mennyiségű tápanyaggal rendelkeznek.

 

A technológiák, a FitoHorm lombtrágyák környezetkímélő termékek, amelyek csökkentik a teljes termesztéstechnológiai eljárások során a vegyszerhasználatot. Hogyan? A FitoHorm lombtrágyákban szereplő tápanyagoknak növényvédelmi mellékhatásuk van. Azaz a hatóanyagok felerősítik a növény védekező funkcióit, így erős és egészséges növény töretlenül fejlődik. A termékekben levő összetevők azonnal hasznosulnak, a növény csak annyit vesz fel belőlük, amennyire feltétlenül szüksége van – tette hozzá a szakmai igazgató.


A FitoHorm a piacon az elsők között ismerte fel, hogy a szaktanácsadás nélkülözhetetlen része a piaci működésnek. Saját hozzáértő, növényorvosokból álló szaktanácsadói hálózat nyújt értékes és professzionális segítséget a tápanyag-gazdálkodás és a FitoHorm készítmények szakszerű felhasználásának terén.

 

A forgalmazást országszerte a növényvédő szer és műtrágya nagykereskedőkön, valamint integrátorokon keresztül végzi a cég. Több mint 50 különböző termék található a termékpalletájukon. A cég 20 éve a Szabó család tulajdona.

 

Számos elismerést és díjat söpört be a vállalkozás.

 

Az előadást követően ebéd – a kihagyhatatlan bajai halászlé, ebéd után utazás Nemesnádudvarra, ahol a Sümegi Borház szervezésében részesei lehettünk közösen a szüretnek. Záró akkordként borkóstolóval egybekötött borvacsora várta a vendégeket.


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport