Maga az étel még nyers, de az azt borító finom sajtréteg már régen meg-, sőt, inkább már „túlsült”? Biztos Te is sokszor bosszankodtál már hasonló probléma miatt. Szerencsére nem megoldhatatlan helyzet ez sem, néhány apró trükkel pont olyan ropogós lesz a sajt az egyes fogások tetején, amilyennek szereted!
Végy egy kis tejet!
Hogy elkerüld az égést, mielőtt rászórnád az ételed tetejére a sajtot és az a sütőbe kerülne, áztasd be kicsit hideg tejbe. Csöpögtesd le, és így kerüljön rá az finom fogásra, majd a sütőbe. Ez a módszer segíthet megakadályozni, hogy a sajt túl hamar megsüljön, illetve megégjen.
Játssz az idővel!
Ha csak röviddel azelőtt szórod meg az ételt a sajttal, hogy kivennéd a sütőből, ráégni már biztos nem fog az ebéd/vacsora tetejére, viszont szépen megpirul.
Forrás: haushaltstipps.net