BAJAI HÍRHATÁR - Húsleves - Valóban aranyló lesz, ha így készül!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.05.24.
 Péntek
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,78 Ft
   CHF árfolyam
   290,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 04. 18. 17:05     


Húsleves - Valóban aranyló lesz, ha így készül!
Soha nem sikerül egyformára a húsleves. Az ízével általában nincs gond, inkább a színével van a probléma. Hiába van telis-tele finom, csontos hússal - a kedvencünk a pulykaszárnyból készült leveske, mégsem olyan mint, amit a nagyitól megszoktam. Mit ronthatok el?

A fényes sárga helyett, sokszor inkább mattos, szinte szürkés a színe a fényes sárga helyett. Gondoltam utána járok, hogy mit is ronthatok el, így sikerült néhány húsleves főzéshez kapcsolódó tipikus hibát felgöngyölítenem.

 

Persze, tudjuk, hogy mindenhol máshogyan készül ez az ízletes, erőt adó, gyermekkort idéző leves, mégis van néhány alapszabály, aminek a betartásával még tökéletesebbé varázsolhatjuk a levesünket, és talán-talán azt a vágyott, aranysárga színt is elővarázsolhatjuk.

  1.  

  2. 1. A húst érdemes alaposan átmosni. A hártyákat, esetleges szennyeződéseket így szépen lemossuk a húsról, és egy kicsit meg is szárogatjuk papírtörlővel.

  3.  

  4. 2. Hideg vízben tedd fel főni. Mivel a húsleves egyébként is hosszasan fő, ezért felesleges felgyorsítani a főzés idejét azzal, hogy meleg vizet öntünk a húsra.

     
  5. 3. Ahogy a meleg vízzel, úgy a lánggal sem érdemes siettetni a dolgokat. A húsleves akkor lesz az igazi, ha nagyon kis lángon, órákon keresztül, éppen hogy csak gyöngyöző vízben főzzük, és semmi esetre sem forraljuk.

  6.  

  7. 4. Ahogy a hús fő, úgy lesz a levesnek habja, amit érdemes alaposan leszedni, hogy ne legyen zavaros a leve.

  8.  

  9. 5. A húslevest nem kell kevergetni, maximum egyszer-kétszer átfordítani a húst, ha nagyobb darabot tettünk bele. Amikor már puhák a zöldségek és a hús is, akkor könnyen leválhatnak róluk kis darabkák, és ettől is zavarossá válhat.

  10.  

  11. 6. Az igazi, tiszta, aranysárga húslevest leszűrjük, mielőtt a tányérba tesszük. Jó, ha a szűrés előtt hagyjuk egy kicsit leülepedni, és nem azon melegében szűrjük a tányérba. Érdemes egy picit várni vele, pár perc alatt nem fog még kihűlni. (Igen, tudjuk, a húsleves forrón a legfinomabb. :)) A szűrés közben se kevergessük a levest.


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport