3 Csokis mousse a Csokoládé c. könyvből
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 tk étkezési keményítő
- 5 dkg cukor
- 3 dl tej
- 10 g zselatin
- 3 ek víz
- 3 dl habtejszín
- 7,5 dkg étcsokoládé
- 7,5 dkg fehércsokoládé
- 7,5 dkg tejcsokoládé
**Elkészítés **
- - A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket három külön tálba tesszük, a sárgája egy negyedik tálba megy. A fehérjés tálakat félretesszük.
- - A tojások sárgájához hozzákeverjük a keményítőt és a cukrot.
- - A tejet folyamatosan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, fokozatosan beleöntjük a tojássárgájás keverékbe, úgy, hogy közben robotgéppel verjük a keveréket.
- - A tálat forró vízfürdőbe állítjuk, és a masszát addig kevergetjük, amíg besűrűsödik (ez akár 20-30 percet is igénybe vehet).
- - A zselatint a három evőkanál vízzel egy tálba tesszük, és hagyjuk megduzzadni. Forró vízfürdő felé téve, folyamatos kevergetés mellett feloldjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, és összekeverjük vele. Hagyjuk kihűlni.
- - A tejszínt felverjük, és óvatosan a keverékhez forgatjuk. A masszát háromfelé osztjuk.
- - A háromféle csokit külön-külön megolvasztjuk.
- - A tojásfehérjéket külön-külön felverjük.
- - A megolvasztott étcsokoládét összekeverjük egy adag tojásos masszával, és az egyik felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, majd elkeverjük.
- - Több pohárba rétegezzük a masszákat.
- - Az étcsokis masszát a poharakba tesszük, elsimítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
- - Közben a megolvasztott fehércsokit összekeverjük egy adag tojásos masszával, és az egyik felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, majd elkeverjük. A keveréket az első megszilárdult mousse rétegre simítjuk, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
- - A megolvasztott tejcsokit összekeverjük a maradék tojásos masszával, és a felvert tojásfehérjével. A masszát a két megszilárdult mousse rétegre simítjuk, és megvárjuk, amíg megszilárdul.
- - Ha megszilárdult, tálaljuk.
Forrás: florakonyha.blogspot.hu/
|
|
|