|
|
|
Tweet |
|
|
|
Rukkolás sárgadinnye saláta Serrano sonkával
A dinnyéket hűtsd be, csak ezután vágd őket el 4-felé. Ha zavarnak a magok, akkor egy kanállal távolítsd el ezeket, majd vágd le a dinnyék héját és kockázd fel őket. A sonkát vágd apró szeletekre, és a rukkolával együtt keverj el mindent egy nagyobb tálban. Bővítheted a kompozíciót feta sajttal vagy bármilyen, ízlésed szerinti öntettel!
(A recept görögdinnyével is működik, bár egészen más ízvilág érhető el vele.)
Erdei gyümölcsös rukkola saláta
Egy tálban keverd össze a a gyümölcsökkel a rukkolát, locsold meg olívaolajjal és almaecettel, majd szórd meg durvára tört dióval. Opcionálisan adható hozzá 1 nagyobb szelet (sóval és borssal fűszerezett) csirkemell, amit kókuszzsíron sütsz meg. Rukkolás-epres saláta
Negyedeld el az epreket, a fekete olívabogyót pedig karikázd fel. Ezeket add hozzá a jól lecsepegtetett rukkolához. Öntetként használd 1-1 evőkanálnyi mustár és vörösborecet keverékét. A kompozíciót itt is diódarabok rászórásával teheted teljessé.
Jó étvágyat! |
|
|
|