BAJAI HÍRHATÁR - Nyári tésztasaláták – Könnyed kényeztetés, 20 perc készítés!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,92 Ft
   CHF árfolyam
   281,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 08. 26. 19:47     


Nyári tésztasaláták – Könnyed kényeztetés, 20 perc készítés!
Bár idén nyáron nincs olyan rettenetesen meleg, mint tavaly, ez nem azt jelenti, hogy robotolni kellene a konyhában. Vacsorára, sőt, akár egy könnyű ebédnek is tökéletesen megfelel egy fincsi tésztasaláta, amit akár 20 perc alatt el is készíthetsz. Mivel változatos fűszerekkel, kiegészítőkkel dobhatod fel, akár minden héten az asztalra kerülhet. Íme, néhány ötlet!

Kedvenc nyári tésztasalátánk: A TONHALAS


Ehhez 2-3 személyre nincs másra szükség mint:

  • fél csomag orsó vagy penne tészta
  • 2 keményre főtt tojás
  • fél fej lila hagyma
  • 1 doboz konzerv tonhal (sós lében)
  • 1-2 szem paradicsom
  • 1 paprika (kaliforniai)
  • só, bors, oregánó ízlés szerint
  • olívaolaj és friss citrom leve ízlés szerint

Én így szoktam készíteni:


A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm. A tojást keményre főzöm, negyedekbe vágom. Amíg ezek a hozzávalók főnek, összeaprítom a zöldségeket, nagyjából egyforma méretűre (falatnál kisebb). A tonhalat lecsepegtetem. Összekeverem a zöldségeket, a tonhalat és a tésztát, sózom, borsozom és oregánóval fűszerezem közben. Alaposan meglocsolom olívaolajjal és egy kicsi citromot is facsarok rá, még egyszer összeforgatom. A negyedekre vágott tojást elhelyezem a tetején. Isteni! :)

 

Grillezéshez is jó extra köretnek: A MAJONÉZES tésztasali


Ez a saláta gyakran készül nálunk grillezések alkalmával vagy akár szilveszterkor is, fasírt mellé, de nyári vacsinak is jó.

 

Hozzávalók 2-3 személy részére:

  • fél csomag orsó tészta
  • 20 dkg párizsi
  • 10 dkg trappista sajt
  • fél doboz konzerv kukorica
  • 5-6 ropogós csemege uborka v. ízlés szerint

Az öntethez:

  • 1 kis pohár tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 ek mustár
  • só, bors, cukor
  • egy csészényi majonéz

Nálunk így készül:


A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat (tejfölt, mustárt, majonézt, cukrot, sót és borsot) egyszerűen összekeverjük egy villával vagy habverővel, hogy egy szép, selymes, homogén krémet kapjunk. A párizsit, a sajtot és a csemege uborkát kockákra vágjuk. Miután a tésztát leszűrtük, összekeverjük a többi hozzávalóval, jól lehűtjük, és már kész is.

 

Maradék-felhasználós: A HÚSOS tésztasaláta


Ehhez tulajdonképpen bármilyen maradék húst és zöldséget felhasználhatunk, és fincsi majonézes öntettel tehetjük finomabbá.

 

Hozzávalók:

 
  • Félcsomag orsótészta
  • Maradék sült vagy főtt hús, falatnyi darabokra aprítva (előkerülhet a fagyasztóból is)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 szál újhagyma
  • Egy marék dió
  • 1-2 szál halványító zeller

Az öntethez:

  • 1 kis pohár tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 ek mustár
  • só, bors, cukor
  • egy csészényi majonéz

Elkészítés:


A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Amíg fő apróra vágjuk a petrezselymet, az újhagymát, a zellerszárat, a diót és a húst is. Az öntetet a majonézes tésztasalátánál leírt módon elkészítjük. Az egészet összekeverjük, és azonnal tálalhatjuk, de másnapra remekül összeérnek az ízek.

 

Egészséges, sok zöldséges: KELKÁPOSZTÁS tésztasaláta


Hozzávalók:

  • Fél csomag masni tészta
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt
  • fél citrom leve
  • 1 kanál mustár
  • 1 kanál olívaolaj
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • kelkáposzta levél – egy jó, marokra fogható adag
  • 6-8 hónapos retek

Elkészítés:


A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Amíg elkészül, a többi hozzávalót is előkészítheted. A kelkáposztát vágd csíkokra, és egy kis vajon és vízen párold meg. A tésztát, majd add ehhez hozzá, és hagyd hadd hűljenek ki együtt. A citromot, a mustárt, a majonézt és az olívaolajat összekeverjük, mehet bele a zúzott fokhagyma is, valamint egy kis só, bors. A tésztát és a kelt leöntjük az öntettel, összeforgatjuk és meghintjük a reszelt parmezánnal.

 

Cézár másként: a TÉSZTÁS CÉZÁR


Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • fél csomag penne
  • 1 csészényi majonéz
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • fél fej jégsaláta
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés:


A csirkemellet csíkokra vágjuk, megpirítjuk egy kis olívaolajon, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Közben a pennét is megfőzzük, leszűrjük. A jégsalátát megmossuk és csíkokra vágjuk. A tésztát és a húst összekeverjük, nyakon öntjük a majonéz és a joghurt keverékével, majd a jégsaláta ágyra halmozzuk.

 

Jó étvágyat!


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport