BAJAI HÍRHATÁR - Olimpiai tüskék!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.05.26.
 Vasárnap
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,19 Ft
   CHF árfolyam
   290,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 08. 20. 13:44     


Olimpiai tüskék!
Egy nap múlva befejeződik a riói olimpia, melyen hihetetlen sikereket értünk el, bajai szemszögből, de Magyarország tekintetében is. Az érem másik oldala viszont botrányos, felháborító és szégyen a városra nézve. Az illetékes vezetők kvázi annyit sem tettek a két bajai sportoló megbecsülése érdekében, mint egy átlag szurkoló a fotelben.

Akik kiutaztak a helyszínre kis városunkból, ők valóban Baját és a két csoda sportolót képviselték, akiknek a remek szereplésére már jó előre lehetett számítani. Természetesen itthonról is sokan izgultak Katkáért és Gáborért.

 

Az mélységesen felháborít és dühít sokakat, hogy tojik rá a város, hogy ki hova valósi és milyen eredményt fog elérni (elért) az olimpián. Sem egy plakát, sem egy molinó vagy rollup, melyen ott díszelegne a város két fantasztikus egyénisége. Pedig jó előre tudta mindenki, hogy a tavalyi és akár az idei eredményeik alapján remekül fognak szerepelni a nyári játékokon. Aki a világ legjobb úszója, talán jó eséllyel indul az olimpián, de ha érem nélkül jönnek haza, akkor is büszkék lehetünk rájuk, mert megérdemlik.

 

A fél világ az Iron Lady titkát fejtegeti, csodálják, bálványozzák, rengeteg úszó példaképe jelenleg is, de Baja városának nem ér ez semmit, csak egy face bejegyzést, vagyis megosztást! Sok lehetőség lett volna, ha picit kreatívak, valaki, egy legalább, hogy miként kellett volna megoldani az itthoni propagandát, szurkolást, majd ünneplést.

 

Sajnos a városvezetés és más illetékesek tesznek erre, ezerrel bele vannak mászva már hónapok óta az operett és a musical világába. Az anyagiakról nem is beszélve! Talán néhány óriás plakát, mellyel rendelkezik a város is, megért volna pár tízezer forintot, hogy e nemes célra fordítsák. És ha netán erre téved pár ezer turista, akik a mega koncertre érkezik, hátha azzal szembesül, hogy jé, Katinka, meg ez a Faldum gyerek is bajaiak!

 

Szégyen, gyalázat!

 

9 számjegyű minimum az a keret, amennyibe a két előadás kerül (sosem tudjuk meg az igazat), egész nyáron, már évek óta itt tanyáznak a művészek, van benne jó adag közpénz is információnk szerint, na, ezt nem adják bagóért! – És a két sportoló zseni nem ért annyit ennek a városnak, hogy komoly vagy komolytalan propagandát csináljon, büszke legyen rájuk, ne csak a Facebookon!

 

Még a közpénzen fenntartott városi királyi médiában sem vették a fáradtságot, hogy aznap vagy másnap anyagot tegyenek ki róluk. Ha igen, akkor a kötelező MTI közleményt lehozták valamikor.

 

Más település vagy ország bármit megtenne, ha ilyen eredményes sportoló lennének, Pláne olyan, aki három aranya és egy ezüstérmet szállít a hazájának, városának.

 

A lényeg, hogy lesz giga-mega buli valakiknek, ugyanis elképzelhetetlen, hogy ebben a kisvárosban ilyen extra igény van kizárólag erre a műfajra, mely országosan is egy réteget mozgat, érdekel.

 

Ami a legjobban tetszik, hogy a közösségi oldalakon történő felháborodás után kitalálták, hogy adnak a Katinkának egy díszpolgári címet, vagyis előterjesztik elfogadásra a testületi ülésen és majd év végén lesz belőle valami.

 

Arcpirító! Reméljük, Hosszú Katinkát nem lehet ennyivel lekenyerezni! (Gyárfás is ráfázott!)

 

Az ifj. Faldum Gábor is történelmet írt, a tegnapelőtti sport eredményével, az ő esetében nem tudjuk, mivel rukkolnak elő az illetékesek.

Hihetetlen, hogy a nagy cégek közül egyik sem érezte úgy, hogy lehetne tenni valamit, ha már a város másra koncentrál és rakja bele a pénzt, időt, energiát.

 

Az elkeserítő, hogy a Facebookon olvassák az emberek a város prominens vezetőinek az ömlengéseit, „A bajai úszó, a bajai triatlonos, a mi sportolóink, büszkék vagyunk rátok! Hajrá Baja, Hajrá Magyarország!” Ettől hányni lehet!

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy van még két nagyszerű sportolónk, akik nemsokára utaznak Rioba, Suba Róbert parakenus és Vereczkei Zsolt paraúszó, akik szintén érem esélyesek. Az önkormányzati lapban megjelent egy „negyed oldalon” egy kis PR anyag, Fenomenális!

 

Aztán ha a városban közlekedünk vagy megkérdezünk fiatalt, öreget, fogalmuk nincs ki az a Hosszú Katinka vagy Faldum Gábor, de mondhatunk másokat is, mert vannak sportolóink szép számmal, akik remek eredményekkel büszkélkedhetnek. (Nem mintha a Dolhait tudnák, pedig már majdnem bajai, persze semmi bajunk vele, ő nem tehet semmiről.)

 

Zárásként csak annyi, hogy ezek után bármit tehetnek az illetékesek, az nem kompenzálja ezt a súlyos és szégyenteljes mulasztást. Mivel nem ismerjük az elkövetkező két nap programját, ami az olimpikonokat illeti, fogalmunk sincs, mivel készül a helyi vezetés, hogy megünnepelje a két sportoló csodálatos eredményeit.

 

Talán akad még itt ott valami repi ajándék táska, kitűző, sapka, akárcsak legutóbb, a tűzijáték az a giga-megáé!

 

Csináltunk pár képet a városban, hogy szemléltessük mennyire komolyan gondolták az olimpikonjaink részvételét, eredményét, stb. (Tisztelet a kivétel, mert volt olyan üzlet, amely legalább egy A/4-es plakátot nyomtatott Katka képével.)

 

Gratulálunk a sportolóknak és edzőiknek az eredményes és kitűnő munkáért, valamint ehhez a csodálatos sikerhez, mely óriási hírnevet hozott a bajaiaknak!

A futammal egyidőben Gábor egyik lánytestvére Fanni közös szurkolást szervezett Baján.


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport