BAJAI HÍRHATÁR - Rácz Péter minden cége veszteséges, de akkor miből él nagy lábon?

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2024.07.14.
 Vasárnap
Ma &Őrs napja van.
Holnap Henrik napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,92 Ft
   CHF árfolyam
   402,89 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 10. 01. 10:58     


Rácz Péter minden cége veszteséges, de akkor miből él nagy lábon?
A Fidesz színeiben kíván önkormányzati képviselő lenni Baján Rácz Péter, akit a városban jól menő vállalkozóként ismernek, de ha megkapargatjuk a felszínt egy kicsit, sötét ügyek bontakoznak ki körülötte – írja az ezalenyeg.hu.

Rácz Péter nagypolgári életére egyszerűen nincsen ésszerű magyarázat – írja legfrissebb cikkében az ez a lényeg.hu, amely sorra veszi a vállalkozó cégeit. A Kirufon Kft-nek tavaly 20 millió forint árbevétel mellett 22 milliós vesztesége volt. E cég utoljára 2016-ban termelt nyereséget, 1 millió forintot. A Kiru Invest Kft. 7 milliós árbevétel mellett 5,93 milliós veszteséget könyvelhetett el. Ez a cég utoljára 2014-ben termelt nyereséget, 4 milliós bevétel mellett 5 milliós eredményt csinált. Az Oryx Tel Kft., mely a Magyar Telekom hivatalos partnere, 245 milliós bevételt termelt, de még így sem tudott nyereségesen működni: az adózott eredménye mínusz félmillió forint lett, mely egy jól menő Telekom üzlet esetében igen meglepő eredmény.

 

De Rácz egy régebbi cége is érdekes karriert futott be. Az egykor a Petőfi-szigeti ingatlanjait is a telephelyei közt tudó T-Fúzió Kft. kis kitérő után egy kínainál landolt, aki elérhetetlenné vált, ezért az üzletember korábbi cégét kényszertörölni kellett.

 

Rácz összes cégének telephelye ugyanazon budapesti címen, az Ostrom utca 27. I. em. 1-ben található. Erre a címre keresve rengeteg céget találhatunk, akik szintén ezt adták meg székhelyükként, így minden valószínűség szerint Rácz egy székhelyszolgáltató igénybevételével működteti vállalkozásait. Ez bár törvényileg nem tiltott, viszont erősen aggályos egy önkormányzati képviselőjelölttől, hiszen cégei után nem Baján fizeti az iparűzési adót.

 

Ingatlanmutyi

Az azóta már szintén Rácz tulajdonába került Sugóparti Hírek 2017-ben szólaltatta meg a vállalkozót a Sugovica - part egyik emblematikus épületének megvásárlásával kapcsolatban. A Kalap, mely a Nagy-Pandúr-szigeten a Ferenc-csatorna torkolatánál található ekkor került Rácz kezébe, aki Halászcsárdát és egy 8 szobás panziót tervezett itt építeni, melynek szobái 4 -5 csillagos szálloda színvonalának feleltek volna meg. Egy ilyen beruházás hatalmas anyagi befektetést kíván, de már az sem egyértelmű, hogy Rácznak miből volt tőkéje megvásárolni és lebontatni a Kalapot. 2017 óta a területen a bontáson kívül egy kapavágás sem történt. A bontási munkálatok során kivágták az ott található veszélyesnek minősített fákat is, s bár a jegyző előírta a kivágott fák egy éven belüli pótlását, ez azóta sem valósult meg. 

 

Egyes pletykák szerint a MOL kút mögött található fürdőszoba bemutatóterem épülete is Rácz érdekeltségébe tartozik, ennek bizonyítékaként hatalmas betűkkel olvasható sokak által ismert telefonszáma az épületre helyezett kiadó táblán.

 

Sugóparti hírek

A régebben Fidesz-kritikát sem mellőző ismert bajai hírportál nemrég szintén Rácz Péternél, illetve jelentősen veszteséges cégénél landolt. Az oldalról egyúttal eltűntek a kényes politikai témák, ám megjelent a fideszes sikerpropaganda. A Sugopart.hu oldal főszerkesztője, Antal Tibor előbb nyilvános búcsúüzenetben elköszönt az olvasóktól, majd nem sokkal később mégis visszatért a távolmaradása alatt jelentős számú olvasót vesztő hírportálhoz.

 

A Sugóparti Hírek impresszumában tulajdonosként szereplő Kirufon Kft. mint említettük 20 millió forint árbevétel mellett 22 milliós veszteséget termelt, így ebben az esetben is felmerül a kérdés, hogy miből finanszírozta Rácz a médiavásárlást.

Rácz önkormányzati képviselőjelöltként saját maga reklámozására is felhasználta az oldalt, amikor egyoldalúan hírt adott a választási bizottság őt elmarasztaló ítéletével kapcsolatban, majd a bejegyzéshez érkezett neki nem tetsző hozzászólásokat egyszerűen kitörölte.

 

Trafikmutyi

Az Index 2013-ban írt Ráczról azzal összefüggésben, hogy  az akkori fideszes bajai polgármester, Zsigó Róbert több, trafikkoncessziós nyertest személyesen is ismert környékéről. „Rácz Péter helyi vállalkozónak a Facebook szerint ismerőse Zsigó felesége, Rácz felesége pedig az a Ráczné Granyák Ildikó, aki három koncessziót is nyert a városban (Rácz emellett a Facebookon követője Zsigónak)”.

 

Ráczné Granyák Ildikó Rácz Péter korábbi felesége, aki a 3 bajai trafik mellett Érsekcsanádon és Sükösdön is elnyerte 1-1 trafik üzemeltetési jogát. A trafikokat üzemeltető Sugó Tabak Betéti Társaság Rácz saját cégeihez hasonlóan nem muzsikál túlságosan jól, 2018-ban 605 millió forintos forgalomból mindössze 4,4 millió forint adózás előtti nyereséget ért el. Ezzel szemben az Index cikkében szintén említett, Fidesz-közelinek mondott Creatum Kft. tulajdonosai által működtetett trafikos cég, a CR TRAFIQ Betéti Társaság ugyanebben az évben 395 milliós forgalomból közel 18 millió forint adózás előtti nyereséget realizált.

 

Köztudott a városban az is, hogy a vállalkozó kedveli az afrikai szafarikat, egyik korábbi Facebookos profilképén is egy egzotikus vadászaton meggyilkolt állattal pózol. 


További hírek

  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  9 év alatt 9 milliárd csúszott NER-közeli művészekhez
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Júliustól nem lesz szülészet a Keszthelyi Kórházban
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Máris áremelkedés várható a kötelező akciózás eltörlése után
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Itt mindenkinek elment a józan esze...?
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  A választás legnagyobb vesztesei
2024. 06. 26. 14:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport