|
|
|
Tweet |
|
|
|
Honnan és miből? Dél-Afrika az őshazája, ahol is az őshonos vörös fokföldirekettye cserjéjének hajtásainak, hosszúkás, fiatal leveleinek kézzel való szüretelésével, halmokba gyűjtve, fermentálással készül a vörös italt adó tea, melyet végül sterilizálnak, majd szárítanak, és így kerül forgalomba. Ami fontos, hogy az ültetvényeken szigorúan vegyszer nélkül dolgoznak, a munkafolyamat minden fázisa természetes módszerekkel történik.
Mióta? Nagy múlt van mögötte, már az 1700-as években született írásokban említést tesznek használatáról. Kereskedelmi forgalomba a XX.század elején került, azóta kutatások sorozata indult a rooibos gyógyászatban, illetve szépségápolásban betöltött szerepéről.
Miért? Rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre, megkíséreljük összegyűjteni ezeket.
Hidegen? Melegen? A válasz: mindenhogy! Míg melegen, forrón kortyolgatva nyugtató hatását élvezhetjük, hidegen, jeges teaként fogyasztva igazi nyári frissítő. Elkészítése rendkívül egyszerű: csak leforrázzuk a filtert vagy a teatojásban megbúvó szárított teát, és kb. 5 percig állni hagyjuk. Édeskés ízének köszönhetően nem igényel különösebb édesítést. Forrás: napidoktor.hu, femina.hu |
|
|
|