BAJAI HÍRHATÁR - Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2017.11.23.
 Csütörtök
Ma Kelemen napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   313,26 Ft
   CHF árfolyam
   269,65 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 21. 12:02     


Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!
Ha nyár, akkor bizony grillszezon! Mindegy, hogy Te rendezed, vagy egy jó kis grillparty vendége vagy, a finom falatok, remek italok, jó társaság mindig garantált. És ha a finom falatoknál tartunk: ugyan a lényeg a húsokon van, de egy-egy finom saláta ugyancsak elengedhetetlen kelléke egy „hússütögetős összeröffenésnek”.

Ugyan a finom, friss zöldségekből összeállított, egy kis öntettel megbolondított salátákkal nem nagyon lehet mellélőni, azért érdemes kicsit más ízeket, összetételeket is kipróbálni! Evezz egy kicsit új vizekre a grillsaláták tengerén!

 

Színes tésztasaláta


Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab

  • 1 dkg piros paprika

  • 75 dkg spagetti tészta

  • 1 db zöld paprika

  • 40 dkg sonka

  • fél kg paradicsom (kisebb szemű)

  • 3+3 evőkanál mustár (ha lehet, kétfajta: édesebb és egy picit csípősebb)

  • 50 dkg natúr joghurt

  • só, bors

  • olaj

     

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben, a tésztával együtt megfőzzük, majd leszűrjük, illetve hagyjuk kicsit lecsöpögni. A paprikákat megmossuk, magját eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. a sonkát szintén csíkokra vágjuk, majd jön a paradicsom, amit megmosás után negyedelünk. A szószhoz a mustárt, olajat, joghurtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a zöldségeket, tésztát. Jól összekeverjük, tálalás előtt ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk.

 

Burgonyasaláta langyosan


Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya

  • 1 db mogyoróhagyma

  • 5 dkg salátalevél

  • 4 dkg szalonna

  • 1 evőkanál mogyoró

  • 2,5 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál fehérborecet

  • só, bors, metélőhagyma

 

A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, ha újkrumplival van dolgunk, akkor lekaparjuk a héját. Sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A szalonnát zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk egy serpenyőben, egy konyhai törlőre kirakva felitatjuk róla a felesleges zsírt, majd apró darabokra vágjuk.

 

A hagymát megpucoljuk vékony karikákra vágjuk. A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt 2-3 percig pirítjuk a szalonna zsírján. Ha kész, az egészet egy edénybe öntjük. Az olajat és az ecetet belekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk.

 

A metélőhagymát megmossuk, megszárítjuk és felkarikázzuk. A kihűlt burgonyákat felkarikázzuk, a kisebbeket negyedeljük, majd beleforgatjuk a már elkészített öntetbe. A salátaleveleket tálalás előtt adjuk a salátához, amit a szalonnával, metélőhagymával szépen megszórunk. Jó étvágyat!:-)

 



További hírek

  Elhunyt Stadler József vállalkozó
2017. 11. 21. 18:31 bajai-hirhatar.hu
  SIKERES MOGYI KUPA! MINDEN BAJAI ÉRMES LETT!
2017. 11. 20. 14:48 bajai-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc újabb rádiót vett meg?
2017. 11. 16. 06:29 bajai-hirhatar.hu
  Szombattól látható az újszülött kiselefánt a Fővárosi Állatkertben
2017. 11. 15. 17:36 bajai-hirhatar.hu
  Árokban egy autó az 55-ös főúton
2017. 11. 15. 09:22 bajai-hirhatar.hu
  Visszatérhet a mellrák a sikeres kezelés befejezése után 15 évvel
2017. 11. 14. 16:48 bajai-hirhatar.hu
  Marihuána ültetvény egy nagybaracskai ingatlanon
2017. 11. 14. 12:11 bajai-hirhatar.hu
  Hatalmas pontyot fogott Stéger Sándor – Eddig ez november rekord pontyfogása!
2017. 11. 13. 20:13 bajai-hirhatar.hu
  ERŐS HIDEGFRONT ÉRKEZIK
2017. 11. 13. 16:56 bajai-hirhatar.hu
  Újabb kínos vereség
2017. 11. 09. 22:41 bajai-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport