BAJAI HÍRHATÁR - Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2024.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,92 Ft
   CHF árfolyam
   401,4& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 06. 21. 12:02     


Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!
Ha nyár, akkor bizony grillszezon! Mindegy, hogy Te rendezed, vagy egy jó kis grillparty vendége vagy, a finom falatok, remek italok, jó társaság mindig garantált. És ha a finom falatoknál tartunk: ugyan a lényeg a húsokon van, de egy-egy finom saláta ugyancsak elengedhetetlen kelléke egy „hússütögetős összeröffenésnek”.

Ugyan a finom, friss zöldségekből összeállított, egy kis öntettel megbolondított salátákkal nem nagyon lehet mellélőni, azért érdemes kicsit más ízeket, összetételeket is kipróbálni! Evezz egy kicsit új vizekre a grillsaláták tengerén!

 

Színes tésztasaláta


Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab

  • 1 dkg piros paprika

  • 75 dkg spagetti tészta

  • 1 db zöld paprika

  • 40 dkg sonka

  • fél kg paradicsom (kisebb szemű)

  • 3+3 evőkanál mustár (ha lehet, kétfajta: édesebb és egy picit csípősebb)

  • 50 dkg natúr joghurt

  • só, bors

  • olaj

     

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben, a tésztával együtt megfőzzük, majd leszűrjük, illetve hagyjuk kicsit lecsöpögni. A paprikákat megmossuk, magját eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. a sonkát szintén csíkokra vágjuk, majd jön a paradicsom, amit megmosás után negyedelünk. A szószhoz a mustárt, olajat, joghurtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a zöldségeket, tésztát. Jól összekeverjük, tálalás előtt ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk.

 

Burgonyasaláta langyosan


Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya

  • 1 db mogyoróhagyma

  • 5 dkg salátalevél

  • 4 dkg szalonna

  • 1 evőkanál mogyoró

  • 2,5 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál fehérborecet

  • só, bors, metélőhagyma

 

A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, ha újkrumplival van dolgunk, akkor lekaparjuk a héját. Sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A szalonnát zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk egy serpenyőben, egy konyhai törlőre kirakva felitatjuk róla a felesleges zsírt, majd apró darabokra vágjuk.

 

A hagymát megpucoljuk vékony karikákra vágjuk. A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt 2-3 percig pirítjuk a szalonna zsírján. Ha kész, az egészet egy edénybe öntjük. Az olajat és az ecetet belekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk.

 

A metélőhagymát megmossuk, megszárítjuk és felkarikázzuk. A kihűlt burgonyákat felkarikázzuk, a kisebbeket negyedeljük, majd beleforgatjuk a már elkészített öntetbe. A salátaleveleket tálalás előtt adjuk a salátához, amit a szalonnával, metélőhagymával szépen megszórunk. Jó étvágyat!:-)

 



További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport