BAJAI HÍRHATÁR - Túltolták a biciklit a bajai halfőző fesztivál szervezői

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2024.06.17.
 Hétfő
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.
   EUR árfolyam
   396,04 Ft
   CHF árfolyam
   414,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 13. 17:12     


Túltolták a biciklit a bajai halfőző fesztivál szervezői
A XIX. Bajai Halfőző Fesztivál okozott némi izgalmat, hiszen a négynapos rendezvény első két napján közbe avatkozott az időjárás, ezért csütörtökön és pénteken volt egy kis műsorváltozás. A szombat zavartalanul, remek napsütés közepette zajlott, főzés és egy kis szórakozás mellett.

A XIX. Bajai Halfőző Fesztivál okozott némi izgalmat, hiszen a négynapos rendezvény első két napján közbe avatkozott az időjárás, ezért csütörtökön és pénteken volt egy kis műsorváltozás. A szombat zavartalanul, remek napsütés közepette zajlott, főzés és egy kis szórakozás mellett.


A délutáni tűzgyújtás kísérőműsorát Hódmezővásárhely szolgáltatta, a helyőrségi fúvószenekar és két néptánc csoport is fellépett, ezzel is erősítve testvérvárosi kapcsolatunkat.

 

A műsort a Magyar Televízió munkatársa, Szöllősi Györgyi konferálta. A hivatalos ceremónia megkezdése előtt a színpadra sorakozott hivatalos személyeket köszöntötte: dr. Kószó Pétert, Hódmezővásárhely alpolgármesterét, Zsigó Róbert újdonsült államtitkárt, Baja város három alpolgármesterét: Csubákné Besesek Andreát, Fercsák Róbertet és Vedelek Norbertet, valamint az egykori köztársasági elnököt, Schmitt Pált.


Fercsák Róbert köszöntőjében kijelentette: - Baján az elmúlt években több mint 25 milliárd forintos fejlesztés valósult meg, azon igyekszünk, hogy igazán családbarát város legyünk.


A bogrács alatt idén Zsigó Róbert gyújtotta meg a tüzet. Ezt követően, akik főzni jöttek ők is elkezdhették a hagyományoknak megfelelően elkészíteni saját recept alapján a bajai halászlét.

 

Mint arról már korábban írtunk, a sajtó részleges kizárásával zajlik a négy napos halfőző fesztivál.

 

Csak azért, hogy olvasóink is értsék:

Tisztelt Sajtópartnerünk!


Felhívjuk figyelmüket, hogy a Bajai Halfőző Fesztivál fő napján, július 12-én, a fő programok 17 órakor kezdődnek. Ekkor lesz a városházi fogadás, majd ezt követően az ünnepélyes megnyitó és a tűzgyújtás, valamint a főzés. A 17 órai időpont előtt a kísérő programokon, valamint az Önök által választott programokon természetesen részt lehet venni. A sajtópass forgatási lehetőséget biztosít és belépésre jogosít a városházi fogadás idejére 16, 30 órától, valamint a Városházára 18 óra 45 perctől a tetőtúra idejére, illetve a rendezvénytéren való forgatásra.

 

A Városháza tetejéről idén is lehet felvételeket készíteni. Erre 30 perces időkeretet biztosítunk. A tetőre egyénileg senki nem mehet fel, így kísérőt biztosítunk az Önök számára. A találkozó 18 óra 45 perckor a Városháza oldalában (OTP felöl) lesz. Ide a regisztrációnál megkapott sajtópass-szal lehet belépni. A tetőről való filmezés saját felelősségre történik. Biztonsági szempontból fontos, hogy lehetőség szerint, csak fotósok és operatőrök menjenek fel a tetőre, ott ne legyen tömeg. Eső esetén a tetőre lépni tilos, ebben az esetben a filmezési lehetőség nem biztosított. 

Ehhez képest körülbelül 30-an vonultunk a tetőre, a TV2, a Bácsmegye.hu, a Bajai Rádió és a Bajai Hírhatár munkatársát leszámítva mindenki civil és/vagy VIP vendégként selfie-zett a 20 méter magasban.

 

Tulajdonképpen azok a sajtópass-ok, melyet a TV2, a Bácsmegye.hu és a Bajai Hírhatár kapott, de talán még mások is, az végül is semmire nem volt jó. A biztonsági szolgálat emberei senkit nem engedtek be az elzárt területekre, ahol a média munkatársainak lenne a helye, csak, és kizárólag akinek VIP belépője vagy Sajtó feliratú kártyája volt.

 

A TV2 operatőre mégis bent forgatott egy ideig. Minden esetre meglepődött ezen az egyedi intézkedésen, nem lenne meglepő, ha jövőre nem jönnének. A bacsmegye.hu internetes hírportál fotósát sem engedték be, pedig a Baja Marketing és ő köztük partneri viszony van. Az is felháborító, hogy nem volt sajtópont, ahol a média munkatársai kaphatnak vizet, netán egy kávét, hiszen nonstop végzik a munkájukat, egyik helyszínről rohanva a másikra.

 

Régebben ez nem így volt és sehol máshol nem így van. Ez már a pofátlanság teteje!


(Rengeteg rendezvényen voltam már, szerveztem is jó párat, voltam külföldön Európa Bajnokságon, BL kézilabda meccsen és még sorolhatnám, de ilyennel még nem találkoztam. - A szerk.)


Főleg akkor, hogy ha bérfotósokat, amatőr civileket látni, ahogy videóznak a színpadok környékén és az elzárt területen.

 

Kérdés: ki viszi a város hírnevét, ki népszerűsíti ezeket az eseményeket, ha nem a média? Vagy erre már nincs szükség?

 

Amennyiben így folytatják a szervezők, akkor hamarosan ez a remek népünnepély is a motorcsónak verseny sorsára jut. Évről-évre egyre kevesebben látogatnak ki a rendezvényre, persze még így is több ezren vesznek részt, de már gond nélkül lehet közlekedni a Petőfi-sziget és a Szentháromság-tér között. Valaki már felismerhetné, hogy az ide érkező vendégek és a helyiek egyaránt szórakozni, bulizni szeretnének, ehhez pedig programok kellenek.

 

Két lehetőség van, vagy nem értenek hozzá a szervezők vagy nem láttak és nem jártak fesztiválon.

 

Ezek tények! A Bajai Hírhatár független hírportál és objektíven tájékoztat!

 

Beszéltünk az utca emberével, nézőkkel, vendégekkel, amolyan közvélemény kutatás gyanánt. A nagy többség szívesen látogat ki az eseményre, ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal találkozik, és azt látja, hogy évről-évre ugyanazok a helyszínek, egyre kevesebb a program, kisebbek a színpadok és nem igazán talál olyan programot, ahol jól érzi magát. Ettől még kijönnek a fesztiválra, hisz kell a kikapcsolódás.

 

Egy kisebb csoport a megkérdezettek közül jól érzi magát, eszik, iszik és mindennel meg van elégedve.

 

A Bajai Hírhatár kint volt, dolgozott, még úgy is, hogy megakadályozták a munkájában.

 

A képek és videó bemutatja a szombati eseményeket.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése vasárnapra, Baja és térségére:

 

A következő óráktól késő estig elszórt, ismétlődő záporok, zivatarok várhatók a térségben.
A délutáni órákban zivatarokhoz kis területen felhőszakadás (20-30 mm csapadék), de
általában 50 km/óra alatti széllökés, és kisebb méretű jég társulhat.

A késő délutáni, kora esti periódusban a délnyugat felől nagyobb területet érintő, intenzívebb
zivatarokat rövid idő alatt 20-30 mm feletti csapadék, viharossá fokozódó szél (50-80 km/h)
és kisebb méretű jég is kísérheti.

Az éjszaka második felében szűnik a csapadék.

(omsz.hu)


Frissítés!

ELMARADNAK A KONCERTEK!

MIVEL A SZERVEZŐK NEM TÁJÉKOZTATJÁK A MÉDIA MUNKATÁRSAIT, EZÉRT A BAJA VÁROS HONLAPJÁN MEGJELENT INFORMÁCIÓT TESSZÜK KÖZZÉ!


Minden előzetes jóindulat és elhatározás ellenére is kénytelenek lefújni az esti zárókoncerteket a szervezők. A folyamatos esőzés miatt a színpad és a technika baleset- és életveszélyessé válhat, emiatt ma elmarad a Collection és a Balkan Fanatic fellépése. A szervezők bíznak a közönség megértésében, és köszönik a rendezvény egész ideje alatt tanúsított türelmet, kitartást és folyamatos biztatást. 


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Azahriah egy Fidesz-influenszer szemével
2024. 05. 31. 10:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport