|
|
|
Tweet |
|
|
|
Az újhagyma „tetőtől talpig” maga a tökély. Míg a fehér rész attól jól, hogy ropogós, addig a zsenge zöld szár lágyságával hódit. Nyersen, felkarikázva fogyasztható mindkettő, ám a színes részt ne süsd, mert könnyen megbarnulhat és meg is keseredhet. De ezeket a recepteket feltétlenül próbáld ki!
Finom leves újhagymából Hozzávalók:
A hagymát és az újhagymát szeld fel apróra, majd olajban párold üvegesre (kivéve a zöld részét). A burgonyát pucold meg, kockázd fel, majd a zöldséges alaplével együtt tedd hozzá a hagymákhoz. Nagyjából fél óra alatt, közepes lángon főzd meg. Add hozzá a tejszínt, majd az egészet pürésítsd, sóval, borssal pedig ízesítsd.
”Újhullámos” újhagymás rántotta Amit szerezz be hozzá:
Verd fel a tojásokat, majd ízesítsd sóval, borssal. A paprikát vágd apróra és pirítsd meg egy kis olajban. Erre mehetnek a tojások, amit aztán alaposan forgass át az edényben. Ha kész, szedd a tojást egy tányérra, szórd meg apróra vágott újhagymával és locsold meg olajjal.
Újhagymás paradicsomsaláta Amit feltétlenül szerezz be hozzá:
A paradicsomot megmossuk, és tetszés szerinti formára (karika vagy kocka) vágjuk. Az újhagymát szintén megtisztítjuk, és vékony karikákra szeljük, majd összekeverjük a paradicsommal. Az olajból, ecetből, sóból, borsból salátaöntetet készítünk, és a zöldségekre öntjük.
Forrás: miss.at |
|
|
|