. Ma Ervin napja van.
3,8 millió forintra bírságolták a Baja Marketing Kft.-t
2014-10-04 00:54:12
3,8 millió forintra bírságolták a Baja Marketing Kft.-t

3,8 millió forintra bírságolták a Baja Marketing Kft.-t

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 3,8 millió forintos bírságot szabott ki pénteken a www.baja.hu internetes oldalt kiadó önkormányzati cégre, mert a területi választási bizottság határozata ellenére sem számolt be az egyik helyi szervezet jelöltállításáról.


A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság szeptember 20-ai határozatában azt állapította meg, hogy az oldal kiadója megsértette a jelöltek és jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség - a választási törvényben megfogalmazott - elvét.


A Sikeres Bajáért Egyesület képviseletében azért nyújtottak be kifogást a választási bizottsághoz, mert az internetes újság az augusztus 28. és szeptember 11. közötti időszakban semmilyen formában nem biztosított nekik megjelenési lehetőséget, pedig többször is kérték.


A területi választási bizottság megállapította a jogsértést, mint arról korábban beszámoltunk és az elmarasztaló határozat közzétételére kötelezte a kiadót, a Baja Marketing Kft.-t, aminek a cég eleget is tett, de az internetes oldalon továbbra sem tudósított az egyesületről mint jelölőszervezetről. Az egyesület emiatt újabb kifogást nyújtott be a területi választási bizottsághoz, amely az ügyet az NVB-hez tette át.


Az NVB azért szabott ki bírságot a kiadó cégre, mert az továbbra sem számolt be a jelölőszervezet jelöltjeinek indulásáról, és ezzel "folytatólagos jogsértést" követ el.

 

Felháborító, hogy a kiadó cég folyamatosan megsérti a sajtószabadság alapvető szabályait, semmilyen eseményre, rendezvényre nem hívja meg a bajai sajtó, média munkatársait és egyoldalúan tájékoztat. Más városokban a település internetes felületéről bármikor, bármilyen anyag szabadon felhasználható és közölhető (forrás megjelöléssel) más internetes és nyomtatott sajtóban - ezzel is népszerűsítve a várost vagy települést. (a szerk.)


Az NVB pénteki ülésén bemutatták a Nemzeti Választási Iroda új általános elnökhelyettesét, Gáva Krisztiánt, aki eddig az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt.

 

(MTI)

Utoljára frissítve: 2014-10-04 00:58:36

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>