. Ma Lujza napja van.
A padló és a szőnyegek védelme költöztetéskor
2021-01-18 20:31:15
A padló és a szőnyegek védelme költöztetéskor

A padló és a szőnyegek védelme költöztetéskor

Azonban van egy dolog, amiről többen is elfeledkeznek a költöztetés során, ez pedig nem más, mint a padló és a szőnyegek védelme, melyekben kellő odafigyelés hiányában hatalmas károkat tehetünk. De mit értünk a kellő odafigyelés alatt?

 

Emeljük a bútorokat!

 

Bár evidensnek kellene lennie, mégsem mindig az, hogy a nehéz bútorokat nem szabad húzogatni a sérülékeny padlón vagy a szőnyegen, mert garantáltan sérülés lesz a vége. Ezeket a sérüléseket pedig sok esetben igen költséges helyreállítani, már amennyiben a kár nem helyrehozhatatlan.

 

Vagyis a bútorokat mindig emeljük, és ha túlságosan nehéznek bizonyulnak, akkor lehetőség szerint szedjük szét, és darabonként hordjuk a részeket a költöztető teherautóra. Ha pedig félő, hogy így sem boldogulnánk vele, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha a költöztetéssel megbízunk egy költöztetésben jártas profi csapatot.

 

Csomagoljuk be a nehéz tárgyakat is!

 

Nehéz tárgyak mozgatása előtt nem árt azokat vastag bútortakaróval körbetekerni, ami egyrészt védi az adott tárgyat a szállítás közben keletkező sérülésektől, másrészt, ha véletlenül leejtenénk, a padlót is megóvhatjuk a csomagolásnak köszönhetően a rongálódástól. Persze ha nincs bútortakarónk, akkor bármilyen otthon található nagy és vastag takaró megteszi.

 

Védjük a szőnyegeket a szennyeződésektől!

 

A költöztetés sok porral jár, ez ellen nem is nagyon lehet mit tenni. Azonban csökkenthetjük a lakásba hordott kosz mennyiségét, ha a bejárati ajtó küszöbéhez lábtörlőket teszünk. Ezzel a lépéssel rögtön két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a lábtörlő felfogja a kosz egy részét, valamint plusz védelemként funkcionál abban az esetben, ha ráejtenénk valami nehezet.

 

Persze, ha odakint havas, sáros, latyakos idő van, akkor a bejárati ajtónál elhelyezett lábtörlő nem sokáig fog hatékony védelmet nyújtani, ezért ebben az esetben további védőrétegre lesz szükség. Nem szükséges azonban költségekbe verni magunkat, ha megvannak még a régi, kidobásra ítélt szőnyegeink, ugyanis e célból igen hatékonynak bizonyulhatnak. Ha minden olyan pontra teszünk a régi szőnyegekből, ahol esélyesen sok piszok fog felhalmozódni, akkor a takarítás problémásabb részét megúszhatjuk, nem beszélve arról, hogy a letett szőnyegekkel a padlót is óvjuk a horpadások és a karcolások ellen.

 

Ha nincsenek régi szőnyegeink, akkor a műanyag fólia szintén jó megoldást kínál, hiszen minden szennyeződést felfog, ráadásul a munka végeztével csak össze kell fogni a négy sarkát és kidobni, nem kell bajlódni a takarítással sem.

 

Amennyiben tartasz a várható problémáktól, és egy profi költöztető cégre bíznád a munkát, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu csapatával, garantáltan nem fogod megbánni!

További híreink
Romló adatok: 4948 új fertőzött, 107 beteg elhunyt
4948 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az járvány áldozatainak száma 14 902-re emelkedett.
2021-02-27 10:12:35, Hírek, Színes Bővebben
Ellenzéki előválasztás: Karácsony Gergely a legnépszerűbb a Medián szerint
Karácsony Gergely vezet a feltételezett ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyében a Medián friss felmérése szerint.
2021-02-24 18:17:42, Hírek, Színes Bővebben
Ingyenes vidéki lapdömpinggel készül a kormány a választásra
A Narancs.hu értesülése szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks.
2021-02-21 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja hatal...
Bővebben >>