. Ma Ervin napja van.
Csikós László vakmerő hősiességgel mentett ki egy embert a Dunából
2017-03-22 21:32:25
Csikós László vakmerő hősiességgel mentett ki egy embert a Dunából

Csikós László vakmerő hősiességgel mentett ki egy embert a Dunából

Információjuk szerint a srác öngyilkos szándékkal ugrott le a hídról. Tegnap még azt sem tudták, hogy ki az a hétköznapi HŐS, aki ezt a bátor cselekedetet végrehajtotta. Mára kiderült, hogy nem más, mint egy 29 éves bajai fiatalember Csikós László, aki így emlékezett vissza a történtekre:

-   Épp Budapestről jöttem haza kocsival egy továbbképzésről, és lementünk a kikötőbe édesapámhoz, aki ott dolgozik. Nővérem vette észre, hogy  a farakodó magasságánál valakit sodor a víz. Először  azt hittünk, hogy rosszul lát, de gyorsan  kiderült, hogy sajnos  nagyon is jól.

 

Ekkor kiabálni kezdtünk a hajósoknak, hogy dobják be  a mentőkerekeiket, de nem volt értelme, mert legalább 20 – 30 méterre volt a fuldokló a hajóktól. Valaki értesítette a mentőket, rendőrséget és a tűzoltókat, de a legtöbben csak leblokkoltak a látványon és tanácstalanok voltak. A fiú közben le-föl merült a vízben. Az ÁTI-nál kikötőben egymás mellett állt két hajó, amit épp rakodtak.

Felrohantam rá, és a bolgár kapitánytól próbáltam elkérni a mentőkereket. Nem értette mit akarok, de végül egy matróz odaadta. Sajnos a hajóktól is  túl messze volt a srác, így  nem volt mit tenni:  levetkőztem kisgatyára, és a belső hajóról beugrottam a Dunába. Nagyon megijedtem, mert amikor már majdnem odaértem eltűnt a vízben, és azt hittem mindennek vége. De szerencsére újra felbukkant. Láttam rajta, hogy felpuffadt az arca és a bal szeme is megsérült. Szemből érkeztem hozzá, és odanyújtottam a mentőkarikát. Ő belekapaszkodott én pedig a másik oldalról fogtam a segédeszközt. Közben folyamatosan beszéltem hozzá, hogy tartsam benne a lelket.

 

Végül a betonfal végén a kőhányásnál tudtam kihúzni majdnem a Türrnél. Lejött egy munkás segíteni, hogy közösen felvigyük.  A fiú azonban inkább le szeretett volna ülni, de nem engedtük. Levettük a vizes pólóját, és a bolgár kapitány adott rá egy szárazat. Hamarosan a tűzoltók is megérkeztek, és ők hoztak neki pokrócot is. Nemsokára a mentősök, és a vízirendőrök is a helyszínen voltak, és nekem így több dolgom már nem volt.

 

-  Milyen volt a Duna? Nem gondoltál arra, hogy neked is bajod eshet?

 

-    Nem volt kellemes, főleg így lemártózás nélkül. Gyorsan kellett döntenem, és úgy mértem fel a helyzetet, hogy ha nem ugrok be a vízbe, akkor a srác meg fog halni. Ebben utána többen is megerősítettek. Szerencsére tegnap ugyanilyen jó idő volt, mint ma, így hamarosan megszáradtam a napon.

 

-   Ha legközelebb hasonló szituációba kerülnél, hogyan cselekednél?

 

-  Szituáció függő, de valószínűleg ugyanígy tennék, ha nincs más lehetőség. Őrüljünk, hogy ilyen szerencsésen záródott ez a történet.  Sokat sportolok, így elég jó erőnlétem van ahhoz, hogy egy ilyen mentést kivitelezzek. Ez mellett dunai ember vagyok, ismerem a folyót. Nyáron sokat vagyok lent, és wakeboardozni is szoktam.

 

Forrás: sugopart.hu

Utoljára frissítve: 2017-03-22 21:33:37

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>