. Ma Zita napja van.
Fogd hadrendbe a kólát! Rendhagyó házi praktikák
2017-08-15 17:09:34
Fogd hadrendbe a kólát! Rendhagyó házi praktikák

Fogd hadrendbe a kólát! Rendhagyó házi praktikák

Időnként lecsúszhat egy-egy pohár jéghideg kóla? Tényleg olyan egészségtelen, vagy ha egyébként figyelünk az étrendünkre, akkor belefér néha napján?

 

Míg ezekre a kérdésekre választ kapunk, addig se álljanak a kamrában ezek a dolgok, inkább használd fel őket az alábbi esetekben!

 

Kóla a háztartásban


… mint tűzoltó: Nyári sütögetés egy kisebb nyílt lángon, de már nincs szükség a tűzre? Öntsd nyakon egy palacknyi kólával és már el is van fojtva.

… rovarcsípésre: megmart a szúnyog vagy a darázs? A kellemetlen viszketés és égés enyhítésére folyass a csípésre néhány decit a szénsavas italból.

 

... mint autóápoló: Ha mattnak látod a lámpaburát, ne szaladj egyből políroztatni, hanem próbáld meg kifényesíteni egy kis kólával. Öntsd rá, sikáld meg, majd mosd le jó alaposan, és gyönyörködj a fényes felületben.

 

…hajba ragadt rágó ellen: Leginkább hosszú hajú kislányokkal fordul elő, hogy egy magát viccesnek gondoló lurkónak hála, a szép fürtök ollóért kiáltanak. Ám a nyírbálást helyettesítendő áztasd bele a rágós hajrészt egy kólával töltött tálkába és láss csodát! Kislánykád hálás lesz érte.

 

… mint vízkőoldó: A vízforraló vízkőtelenítéséhez önts úgy fél liter kólát a konyhai kisgépbe és forrald fel. Majd öblítsd át alaposan. A hatás hasonló, mint az ecetes megoldásnál, csak a jellegzetes szag nélkül.

 

… rozsdaoldáshoz: Megette a rozsda a csőkulcsokat? Kólába áztatás majd dörzsölés egy szivacs dörzsis felével vagy dörzsipárnával és újra csillogni fognak.

 

Forrás: brightside.me

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>