BAJAI HÍRHATÁR - A "Jég legyen veled"!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.04.18.
 Csütörtök
Ma Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   320,23 Ft
   CHF árfolyam
   281,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 17. 23:53     


A "Jég legyen veled"!
Újra megnyitotta kapuit a bajai műjégpálya. Korábban is a Petőfi-szigeten rakták össze a jégpályát, akárcsak most, annyi változtatást közbeiktatva, hogy fedett lett, új palánkokat hozott az üzemeltető és a rendezvény téren található.

Remek ötletnek bizonyult 8 évvel ezelőtt a műjégpálya létrehozása, akkor még önkormányzat hozzájárulással, majd a vásárlást megelőzően kihátrálva a lehetőség elől, mégis sikerült létrehozni az ötlet gazdáknak ezt a nagyszerű lehetőséget. Az tény, hogy jelenleg sokkal jobb jégminőséget tudnak biztosítani a látogatóknak és helyileg is megfelelőbb a pálya elhelyezkedése, immáron a rendezvény téren, mint korábban a volt Ifjúsági Ház parkolójában.


Vasárnap volt a hivatalos megnyitó és egyben toborzó, melyen részt vett Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára és Csuszka, a válogatott kabalafigurája, a gyerekek nagy kedvence is.

 

Jöttek szép számmal gyerekek, egészen picik és felnőttek egyaránt, hogy szemügyre vegyék és kipróbálják az új létesítményt. Mindenki jól érezte magát, a hokisok játszhattak külön pályán, kicsik és nagyok egyaránt, a szervezők különféle programokkal tették színessé a rendezvényt. A melegedőben volt forró tea, kávé, szendvics, valamint kiállítás is, a korábbi évekről amolyan beszámoló képekben.

A gyerekek nem távoztak üres kézzel, hiszen egyrészt Csuszkától kaptak ajándékot, másrészt Takacs Tibor gondoskodott arról, hogy minden gyerek kapjon egy korához megfelelő Tappancs színes magazint.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ! 

 

Ferenczi Gellért üzemeltető kijelentette: Most már jöhet akár eső, akár hó, a jég minősége stabilan jó minőségű lesz.

 

Beregi Károly beszámolója:

 

„Komoly szervezői és edzői munka eredménye ez, a szervezésben az egyesület komoly motorja, Ferenczi Gellért, aki az elnöke is az egyesületnek, 8 év alatt tudta összehozni, hogy fedett pályája legyen Bajának. Ez a nyolc év nagyon sok munkával telt, sok örömmel, nagyon sok gyerek érdeklődött a program iránt. Amolyan öröm jégkorongot alakítottunk ki 4 éves kortól egészen senior korig, öregfiúk bajnokság, mini és szuper mini bajnokság, vegyes bajnokságban szerepelnek a gyerekeink.”

 

Minden korosztály lehetőséget kapott ebben a programban, melyet úgy szeretnénk tovább folytatni, hogy minél több gyerek sajátítson el magasabb szintű korcsolya tudást és természetesen, akinek van érdeklődése a jégkorong iránt, az versenyszerűen is űzheti egy bajai egyesületben, a Balu-T SE színeiben. Az volt a célunk ebben a programban, hogy a gyerekekkel megszeretessük ezt a mozgást, az érdeklődését felkeltsük, természetesen, ahogy fejlődött a mi munkánk is, úgy fejlődtek a gyerekek is – tette hozzá az edző.

 

Beregi elmondta, hogy van hat olyan gyerek, aki olyan szintre jutott, hogy Magyarország elit egyesületének utánpótlásába folytatja tovább a pályafutását és a magyar jégkorong sportnak nagy reménységei lehetnek ezek a fiatalok, amit a városunk adott az ország élcsapatának. Majd hozzátette, eddig Szekszárdról és Tolnáról jöttek szakemberek, most már tudomásom van róla, hogy egy bajai illetőségű, név szerint Orbán Ferenc is elvégezte a „B” licences jégkorong edzői szakot. Jómagam is már 8 éve járok le Bajára, már lassan bajainak vallom magam, a helyi óvodai, iskolai viszonyokat kiválóan ismerem, nagyon sok gyerekkel van kapcsolatom – meg kell említenem, hogy Gász Kristóf egy helyi kinevelésű utánpótlás edző, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel és remek munkát végez az egyesületnél.

 

Karcsi bácsi, ahogy a gyerekek hívják, végezetül elmondta, hogy az edzések hétfő- szerda-csütörtök, 16.30-tól a kori sulisok és a szuper minik foglalkozása zajlik, 17.30-tól pedig a minik és az előkészítők foglalkozása fog zajlani. A kori sulisok és kori ovisok foglalkozását Regőczei András segítségével a hét minden napjára kiterjesztettük, így tulajdonképpen a hét 6 napján kori oktatás folyik az egyesület pályáján – majd hozzátette, hogy decemberben indul az amatőr bajnokság is. A gyerekek versenyeztetését úgy oldjuk meg, hogy a szövetség égisze alatt versenyeznek szuper mini korosztályban 4-8 éves korig, 8-10 éves korig a mini korosztályban, de az idősebbeknek is van lehetőség a versenyzésre, főként bajaiakra alapozva. A játék a fontos! – mondta Beregi Károly.

 

Sok sikert kívánunk az egyesületnek a szerkesztőség nevében!


További hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport