|
|
|
Tweet |
|
|
|
Hogy idén kicsit másként gőzölögjön az asztalodon ez a finomság, néhány receptet ajánlunk hozzá.
Gyümölccsel feltuningolva Hozzávalók:
A tököt megmossuk, meghámozzuk, magját kiszedjük, majd a húst nagyobb darabokra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát, gyömbért szintén megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
A felaprított zöldségeket a felhevített olajon megpirítjuk, kicsit megpároljuk, majd az alaplével felöntjük. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük. Az almakompótot feldaraboljuk és belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal ízesítjük az egészet. Tálaláskor mehet rá egy kis tejszín, frissen őrölt bors. Ínyencek egy kis szalonnát is piríthatnak a tetejére.
Krémleves sütőtökből, kicsit egzotikusan Ez kell hozzá:
A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát nagyobb darabokra vágjuk. A burgonyát mossuk, hámozzuk, felkockázzuk. A citrom levét kipréseljük, a hagymát, gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy edényben felolvasztjuk, a fent megtisztított, feldarabolt hozzávalókat beletesszük, megpirítjuk, kicsit megpároljuk. Mehet rá az alaplé, kb. 20 percig főzzük. Ha kész, jöhet a pürésítés.
Ha ezzel megvagyunk, beleöntjük a levesünkbe a szójaszószt és a kókusztejet, elkeverjük, majd az egészet még egyszer felforraljuk. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor friss korianderlevél kerüljön a levesre.
„Karamell” és tök? Naná! Ezt szerezd be hozzá:
A burgonyát és a tököt megmossuk, előbbit meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. 1 teáskanál repceolajjal, sóval, borssal és az alaplével összeforraljuk és 15 percig állni hagyjuk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a főzőtejszínt és az egészet pürésítjük, majd sóval, borssal, római köménnyel, oregánóval ízesítjük.
A megpucolt, felkarikázott hagymát és a zsályalevelet a maradék olajon megpirítjuk, meghintjük cukorral és nagyjából 5 percig sütjük, amíg a hagyma a cukorban meg nem karamellizálódik.
Ha kész, a levest tányérokba merjük, és a karamellizált hagymával, zsályával a tetején, egy kis sajttal megszórva tálaljuk.
Forrás: brigitte.de |
|
|
|