BAJAI HÍRHATÁR - Mit tehet az, akitől elveszik a jogosítványát?

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   408,78 Ft
   CHF árfolyam
   415,11 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 10. 13. 20:04     


Mit tehet az, akitől elveszik a jogosítványát?
Milyen lehetőségei vannak azon autóvezetőknek, akiktől hatóságilag elveszik a jogosítványt? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a vezetői engedélyt visszakapják? Egyáltalán miért vehetik el valakitől a jogsit? Ezek a kérdések elképesztően fontosak a közlekedés biztonságát tekintve. Úgyhogy ezért is szerettünk volna kiemelt figyelmet szentelni a megválaszolásuknak.

Hogyan fordulhat az elő, hogy elvegyék valakitől a jogosítványt?

 

Ahhoz, hogy ez a nemkívánatos fejlemény megtörténjen, jó eséllyel valamiféle szabályszegésnek kell megtörténnie. Ami a közlekedésre vonatkozó szabályok komolyabb megsértését jelenti.

 

Ilyenkor hiába akár a LikeDrive autósiskola automataváltós oktatásán megszerzett jogosítvány, ezt a hatóságok elvehetik. Például azért, ha valaki gondatlanságból komolyan áthágja a közlekedés szabályait.

 

Nem beszélve az ittas vezetésről, ami rendkívül sok esetben számít kiváltó oknak. Szerencsés esetben a dolog önmagában kimerül annyiban, hogy elveszik a jogsit. Vagyis mindeközben nem történik személyi sérülés vagy anyagi kár.

 

Milyen lehetőségek adódhatnak, ha nem szeretnénk jogsi nélkül maradni?

 

Fontos tisztában lenni vele, hogy a hatóságok által meghatározott törvényi előírások a mérvadóak ebben a kérdéskörben. A visszaszerzés lehetőségeit illetően számít, hogy mennyire súlyos vétséget követett el valaki.

 

Lehet egy forgatókönyv az, hogy valakitől valamennyi időre veszik el a vezetői engedélyt, de bevált gyakorlat a pénzbüntetés is. Ha viszont a vétség komolyabb, akkor a jogosítvány visszaszerzéséhez bizony újra le kell vizsgázni.

 

Amennyiben a kiszabott büntetést kifogásoljuk, úgy lehetőség van ügyvédhez fordulni segítségért. A legfontosabb tudatosítani magunkban, hogy a jogosítványunk és a testi épség többet ér annál, minthogy újfent elkövessünk bármiféle közlekedési kihágást.

 

Amit még érdemes észben tartani

 

Léteznek úgynevezett büntetőpontok, amelyek a közlekedésben résztvevők között mindenkire vonatkoznak. Ha például áthajtunk a piroson, a megengedett sebességhatár felett vezetünk vagy balesetet okozunk, akkor büntetőpontok járhatnak mindezért.

 

Amennyiben ezek a pontok az elévülési idő előtt elérik vagy meghaladják a megengedett határértéket, az szintén magával vonhatja a jogosítvány elvesztését. Ilyenkor újfent a hatóságokon múlik, hogyan is lehet visszakapni a vezetői engedélyt.

 

A legfontosabb tehát, hogy hosszú távon a felelősségteljes magatartás és a közlekedés szabályainak betartása mindennél lényegesebb. Ezzel egész egyszerűen nem lehet melléfogni. Pláne annak fényében, hogy a jogosítványt visszaszerezni sok esetben valóságos tortúra, nem beszélve annak az anyagi vonzatáról. Jobb, ha eddig a nemkívánatos helyzetig el sem jutunk.


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  A demokrácia szimulálása
2022. 11. 14. 12:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport